Catsuit I svart nylon

Video OBSESSIVE underkläder backstage

Här är en video från Obsessive som visar hur det går till backstage vid fotografering hos dem.

 

Historien om Sexiga Underkläder – hålla sig à jour av silhuetten, givetvis den kvinnlig siluetten. Det kan verkligen variera,  Och det har den verkligen gjort genom tiderna. Vad som är acceptabel för samhället har förändrats från den ena ytterligheten till den andra och tillbaka igen. Men den kvinnliga silhuetten har styrts av vad som draperats över den. Och genom historien har den varit prydd på många olika sätt, med olika områden accentueras längs vägen. Kvinnor har använt allt från tunga valbens konfektioner med snören och remmar och öglor, hela vägen till de ljusa silkiga och sexiga underkläder som används i dag. Att försöka göra någon sammanfattning av omvandlingen av den kvinnliga silhuetten över åren, låt oss titta på historien om sexiga underkläder – varför det förändrats, och hur det förändrats.

 

– Underkläder

När vi tänker på sexiga underkläder, då tänker vi på lätta, tunna material, vanligen genomskinliga, draperad sexigt över den kvinnliga kroppen, som täcker precis tillräckligt för att det skall kittla den lättpåverkade mannen. Men långt före Kristus, på ön Kreta i Medelhavet, var kvinnor mycket djärva. Deras idé om underkläder var ett livstycke eller korsett utan stödskenor, den var inte konstruerad för stöd, men att retas med män, genom att trycka sina bröst uppåt och ut med detta bokstavligen exponera dem i hela sin prakt. Trots att de uppnått den “sexiga” delen, var deras övriga “underkläder” ingenting i närheten vad vi ser som underkläder idag.

 

Efter att tiden gick kom nya visioner av hur en kvinnlig silhuett skall framhävas var det kläder som skapade för att passa och accentuera denna form. Det fanns (och finns fortfarande) naturligtvis två viktiga element i en siluett – bysten och rumpan. Vissa samhällen ville bysten som framstående, medan vissa ansåg att rumpan ska vara den mest “intressanta”. En sak som aldrig ändrats är att vi är i händerna på mode gurus – oavsett vad de säger, vad de hittar på så är det detta vi bär.

 

Silhuetten varierar från slät till vadderade, under medeltiden ansågs att silhuett bör vara återhållsam, särskilt brösten, som de trodde skulle vara fasta och små. På den tiden hade kvinnorna många stilar och varianter av korsetter över sina klänningar, alla med liknande syfte, att platt till sina bröst. Och om vissa män inte uppskattade denna platta byst, då använde vissa kvinnor faktiskt små klockor runt halsen och hängande ned på bysten – den klingande klocka skulle väcka uppmärksamhet på den klingande urringningen.

 

Under renässansen såg de spanska mode experterna silhuetten som väl stoppad – givetvis på alla de rätta ställena. De ville se kvinnor med konformade bröst (som Madonna i “Whos that girl Tour”), platta magar och smala midjor. Och kvinnor gjorde sitt yttersta för att uppnå detta – mer än rimligt på nivåer som är mer än hälsosamma som vi ser det idag. De hade faktiskt  andra människor att klä dem eftersom åtdragning av deras korsetter gjordes upp ryggen och det var en avancerad typ av Tight lacing och krävde mycket styrka. I själva verket var de  bundna betydligt hårdare än en Thanksgiving kalkon.

 

Denna onaturliga utformning av den kvinnliga silhuetten möttes med ogillande av förespråkare av god hälsa. Läkarna klagade över att dessa korsetter komprimerade kvinnors kroppar så hårt, och deras inre organ trängs samman till bristningsgräns, och deras revben deformerades så andningsproblem kunde uppstå,  Det var ganska vanligt för kvinnor att svimma och vara svaga – vanligen tillskrivs kvinnor att ha “känslig natur. Egentligen var det för att de bara inte kunde andas eller äta normalt! Det finns rapporterat om en kvinna som faktiskt dog när hennes revben genomborrat hennes lever då hon i en allt för hårt snör korsett gjorde en snabb rörelse. Wow – Skall man vara fin får man lida pin (men kanske inte dö)!

 

Under 1700-talet var livet lättare för kvinnor som följde modet med kläder och underkläder trender skall trots allt följas. Även om valbens förstärkta korsetten fortfarande håller kvinnor i en tät silhuett, det fanns även en bestämd grupp mode ikoner som ville infoga konstnärskap i klädmodet som präglade tiden. Korsetter var dekorerade med vackra broderier, band remmar och snören. Och det var inte det enda som drog manliga uppmärksamhet – de sköt också upp bysten i skyn så att de nästan hoppar rakt ut.

 

Senare under 1700-talet började människor göra uppror mot många saker och korsetter var inget undantag. Återigen talade läkarna ut om farorna med korsetter och problemet med att dessa pressar organ och revben. Och den här gången hörsammades dessa påpekanden  – tillräckligt för att faktiskt användning av korsetter med skenor skulle förbjudas inom vissa områden.

 

Den mjukare silhuett belyses under det tidiga 1800-talet, silhuetten skulle fortfarande framhävas, och korsetten skulle fortfarande ha det stöd som de gamla korsett hade gett. Så korsetten är tillbaka, men med mer genomarbetad konstruktion. Korsetter med skenor används fortfarande, men i mindre omfattning, vilket möjliggör mer rörelse för den kvinna som använder korsetten. Och eftersom mode på dagen var för en mer separerad byst kom en korsett-makare hette Leroy upp med en modell han kallade en “skilsmässa”. Men detta problem med snörning och uppsnörning möttes av korsett formgivare – de har utvecklat korsetter och system med snörning som tillät kvinnor att klä av sig själva.

 

Under 1840-talet, med än en gång mycket överdriven silhuett för kvinnor, nu kom valben i bruk igen, men denna gång med stora bågar och krinoliner, täckt med alla typer av tyg och band. På den tiden visste man att han hade hittat en snygg kvinna om han kunde sätta sina händer runt hennes midja. Och eftersom kvinnor fortfarande försökte locka män, snörade de själva korsetten ännu hårdare för timglasfiguren skulle framhävas ordentligt.

 

Timglasfigur och krinolin looken ersattes snart av den mjuka S silhuett formen, fortfarande med korsetten, men med rörelse inbyggd i korsetten. Nu skulle de skapa en allt större nederdel. nackdelen var kvinnor fick stå en hel del eftersom de flesta av sina rumpor omfattades av en rejält uppbyggd form. Naturligtvis tyckte männen om detta eftersom det gav dem större möjligheter att se de sexiga kvinorna när de vandrade runt utan att kunna sitta ned.

 

Som modedesign blev mer innovativa, var mer sorter av korsetter skapas. Nu kan du få en lätt benstomme korsett på morgonen, en benfri korsett för stranden, en elastisk korsett för ridning och en tröja korsett för cykel ridning.Med alla de aktiviteter kvinnor deltog i, tänk på hur många korsetter de skulle behöva!

 

Korsetten blir längre – då speciellt I slutet av 1800-talet, då hade korsetten blivit ett stöd inte bara för brösten och magen, men av de nyskapade strumpor. Strumpor hölls upp av strumpeband som applicerats i nederdelen på den förlängda korsetten – ett mycket komplext system av underkläder kan man lungt konstatera men ytterst stilfullt.

 

 

I början av 1920-talet, hade korsetter spets så långt ned som till knäna. Men många människor gillade inte denna stil, och modedesigners lutade mot en stil utan korsetter, mer lättflytande stil. Sexiga underkläder var på väg att ta en helt ny vändning. Med tillkomsten av den industriella revolutionen, och uppfinningen av symaskin och mer material, öppnades det i Europa de första stora korsett fabrikerna.

 

År 1913 skapade Mary Phelps Jacob en ny typ av behå. Det var mycket mjukare och mycket kortare än en korsett. Och det får brösten att formas i sitt naturliga tillstånd. När alltför många människor började fråga Mary om hennes design förstod hon att det var påväg att bli stort och hon ansåg att hon borde få det skyddat. Så hon sökte patent. Hon sålde så småningom detta patent till Warner Company.

 

Efter första världskriget, började kvinnor att komma in på arbetsmarknaden och korsetter var definitivt inte är lämplig för arbete i fabriker. De behövde kortare kjolar underkläder av svalare och lättare material som var lätta att sköta. Den andra faktorn var att kriget hade tagit ut sin rätt på sitt utbud av män, vilket innebar ökad konkurrens i att fånga en man – det var då det började med sexiga underkläder i en enorm utveckling för de behövdes för att kvinnor tyckte att de skulle se sexigare ut!

 

Sedan kom det glada tjugotalet. Mode förändrades dramatiskt – en pojkaktig silhuetten var det rätta vid denna tidpunkt. Jakten på platta bröst och magar, och raka höfter och skinkor, ledde modebranschen till att skapa livstycket, linnet och mamelucker – löst sittande och ljusa färger. Och en sedan länge efterlängtad ersättning för vanlig gammla vita stilen på underkläder framträdde de pastellfärgade underkläderna. De första bysthållare utformades för att platta till brösten, att den moderna pojkaktiga stilen skulle framhävas. Korsetten var inte längre behövd – förutom den undre delen som höll upp strumporna. Så korsett kortades ned till ett bälte – det blev en höfthållare.

 

Med 1930-talet kom silhuetten tillbaks 30-talet förde med sig en helomvändning i form dvs att önskad silhuett skulle framhävas. Kvinnans feminina sida blev än en gång en prioritet. Kvinnor uppmanas att vara välproportionerade, kraftiga, men ändå någorlunda smal i höfterna. Nu kvinnor hade en full uppsättning av underkläder till att styla sig med – ett BH som förbättrar bystens hållning, en elastisk höfthållare, och bältet som höll alla kurvor på rätt ställen.

 

En av de största framstegen inom underkläder industrin kom på 1930-talet, när Dunlop Rubber uppfann Lastex. Lastex var en elastisk fiber som kan flätas samman med tyget används för att göra underkläder mer formbara. Nu kan branschen kan göra underkläder i olika storlekar, för att korrekt passa en kvinnas form.

 

Men så kom andra världskriget, och med det, dess brister. Tyskland kunde inte importera tyger de tidigare hade använt och deras industri hade inga möjligheter att upprätthålla tillverkningen av underkläder. Folk började göra hem-stickade underkläder av allt de kunde hitta. Inte mycket sexigt minst sagt. Men de var varma.

 

Efter kriget, bestod underkläder av de grundläggande modellerna som behåar och gördlar trosor. Detta var normen för de flesta kvinnor. Men tonårsflicka, som härrör från förtrycket av kriget, och dessa som söker spänningen blev en målgrupp. Dessa tonåringar var angelägna om att växa upp, och bära riktiga underkläder var ett stort steg mot att komma in i vuxenlivet, Så underklädes industrin började skapa underkläder och uppsättningar som skulle fånga uppmärksamheten hos dessa unga flickor. Och den Tyska underklädes branschen exploderade.

 

Över till Amerika, här var det underklädes industrin som försökte gör sin prägel på modet. Alla försökte att skapa något nytt och annorlunda. Denna marknad skulle snart översvämmas av alla typer av innovationer för att hjälpa kvinnor att se sexiga ut. Till exempel skapade Howard Hughes en ny behå – en speciell tråd-förstärkt design för Jane Russell. (Undrar om det var den som fick henne att få en Oscar för “Bästa Support”?)

 

Silhuetten lider stort, bh bränns på 1960-talet väcktes en våg av kvinnors frigörelse, då brände feminister sina behåar. Det är ironiskt att de hade massor av stöd för denna rörelse, för nu när de skulle bränna sina behåar, var deras stöd borta. Och senare i livet, skulle de finna att deras saknade stöd gjorde att de gungade.

 

Denna rörelse gav underklädes branschen en tung tid. Många tillverkare av underkläder tvingades i konkurs. Men det positiva under denna tid var det att hade Lycra just uppfunnits, och kvinnors ben började prydas i strumpbyxor eller ännu bättre för män, den sexiga lilla mini-kjolen eller mer känt som kort-kort. Och med minikjolen kom en efterfrågan på bikini trosor.

 

Under 1980-talet hade wire-förstärkta behåar blivit nummer ett på försäljningslistan. För dem som behöver det extra stödet är de fortfarande mycket populära idag. Förmodligen är storsäljaren nu push-up behå.

 

Dagens kvinnliga silhuett varierar i form – men den ser alltid bra ut i sexiga underkläder Tänk på hur långt underkläder har kommit – från push-up korsett i det antika Grekland, till push-up bh i dag. Historien om sexiga underkläder visar ett faktum – vissa saker förändras nästan aldrig. Uppenbarligen har syftet inte ändrad – kvinnor vill fortfarande se sexiga ut. Det enda som har förändrats är metoden.

 

Vi har nu ett samhälle som tillåter betydligt mer frihet än tidigare. Vi har lättare, skirt, sexigare tyg. Vi har mer liberala idéer om hur mycket som kan blottas. Och naturligtvis, männen är alla för det. Så målet för underklädes industrin är fortfarande detsamma – att skapa en bild av en kvinna som är önskvärd och sexig. Och om du tittar på alla webbplatser med sexiga underkläder ser du att industrin uppnått sina mål.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *