Tvätt tips korsetter

Rengörning och tvätt av korsetter

Illustration korsetter på tvätt

Om du någonsin har rengjort din korsett och när bör du tvätta den? Det finns två vägar att gå i detta fall och det ena är att ta hand om tvätten av korsetten själv eller lämna den till en kemtvätt och längre ned skall vi ge dig lite mer tips.

Till att börja med så är det viktigt att om möjligt så skall du alltid bära ett tunt plagg under korsetten för att förhindra direkta hudavlagringar och fettfläckar skapas snabbt på innertyget, vi vet dock att många gånger är det svårt att ha något under men se då till att du är nyduschad innan för att förlänga tiden mella tvättarna.

Handtvätt av korsett

Använd ett milt handtvättmedel och följ råden av just det märke du använder och om möjligt ifall fläckarna verkar ytliga dosera gärna tvättmedlet till hälften av rekommendationen annars följ tillverkarens anvisning.
Börja med att lägga ut korsetten på ett så plant underlag som möjligt dvs tvättbaljan skall vara tillräckligt stor så korsetten ej behöver vikas.
Använd det milda handtvättmedlet enligt instruktion och rengör försiktigt med en mjuk och skonsam svamp både in och utvändigt.
När rengöring är klar skall du noggrant skölja korsetten i ljummet vatten tills allt tvättmedel är borta, lägg den sedan på ett plant luftigt underlag för att den skall torka, viktigt att den är så utslätad som möjligt och vänd den gärna emellanåt tills den torkat klart.
Torka aldrig plagg nära värmekällor och särkilt viktigt är det med korsetter se även till att den är 100% torr innan du förvarar den hängande i garderoben.

Kemtvätt av korsett

Lämna endast till en kemtvätt som säger sig klara av att rengöra din korsett varsamt för det är viktigt att de använder rätt typ av kemikalier vid tvätten av din korsett för om de tvättar med sina starkare medel på ett mindre varsamt sätt minskar det livslängden på din korsett drastiskt samt att den ofta tappar form och spänst.

Alla korsetter från oss på Korsetten.se kan tvättas på ett eller annat sätt, är du säker på vad du gör är det bästa att tvätta den försiktigt hemma men vid minsta osäkerhet rådfråga din lokala kemtvätt vad det kostar och om de är säkra på att de klarar av uppgiften och är du övertygad om deras förmåga och priset är överkomligt låt dem tvätta åt dig.

Ett sista tips är om det enbart är någon enstaka fläck testa att badda bort den med svamp och tvättmedel av det slag vi skrivit om ovan, det går även att badda hela insidan med en lätt fuktad svamp strax efter användning för att minska behov av tvätt för att sedan låta den torka och vädra ur ordentligt.

Sista utvägen!

Om informationen ovan inte hjälpt dig ett dugg då finns alltid möjligheten att lämna korsetten till din eller någon annans mamma. Mammor kan ALLT! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *