Ta på en korsett

Kan man snöra en korsett själv? Hur tar man på sig korsetten? Hur drar man åt en korsett så den sitter bekvämt? Det är frågor vi ofta får om korsetter. Ja, man kan enkelt snöra på sig en korsett själv men det kräver en viss teknik, lite tid och övning.

Se till att korsetten är snörad riktigt från början. Det ska finnas två öglor att dra i, i midjan. När du trär i snöret börjar du upp i från och se till att det är lika långt på varje sida. sedan trär du i varannan sida i öljetterna. När du kommer till midjan trär du i snöret nedifrån, upp och ner i öljetten under på samma sida så det blir en ögla att dra i . När du kommit längst ner knyter du ihop ändarna med varandra. Det går åt ungefär 4-5 m snöre, använd med fördel ett bomullssnöre typ skosnöre, så glider det inte upp så lätt och du slipper bränna dig.

Snöra en korsett

När du kommit så här långt är det dags att ta på korsetten. Snöra upp korsetten ordentligt i ryggen. Tänk på att en korsett ska vara ca 4-8 cm mindre i midjan om det är en korsett med plastskenor och 5-15 cm mindre om det är en med stålskenor, då stålskenorna drar in och formar kroppen lite mer än plast som är mjukare. Öppna sedan planchetten, öppningen fram, och dra runt korsetten om kroppen, se till att rygglappen hamnar slätt om korsetten har en sådan, och knäpp sedan planchetten.

Nu är det dags att snöra! Börja upp ifrån till midjan, dra i kryssen ett i taget och håll öglorna spända, börja sedan ned ifrån och till midjan. Behövs det ett varv till så fortsätt att spänna åt korsetten till det känns bra. För att hålla öglorna spända kan du hålla dem fram för dig med ena handen och snöra åt korsetten i ryggen med andra handen. Ett annat tips är att slå snörena runt ett dörrhandtag och gå framåt för att hålla de spända. När du fått önskad åtsnörning knyter du öglorna i en rosett. Korsetten ska helst inte gå ihop helt utan ha en öppning från ca 2 cm mitt bak sedan hur stor öppning är en smaksak.
Nu är du snörd! Börja gärna med att snöra lite löst och låt kroppen och korsetten vänja sig vid trycket, sedan kan du när du vant dig snöra lite hårdare.
När du sedan ska ta av dig korsetten ska du snöra upp den innan du öppnar planchetten. Det kan var frestande att bara knäppa upp och lösgöra sig, men detta orsakar belastning på planchetten och den kan gå sönder.
Blir du sugen på en egen korsett nu? Välkommen till vår onlinebutik, vi har alla typer av korsetter, så väl korsetter med stålskenor för midjereducering till latexkorsetter för midjeträning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *