Babydoll köper du hos oss på Korsetten

BABYDOLL– Att konst, film och musik har stor effekt på mode och design är inte någon nyhet. Dock kan man ibland se mer eller mindre direkta effekter av vissa kulturella uttryck. 1950-talet var en storhetstid inom filmindustrin. Ny teknik möjliggjorde klippning som inte varit genomförbart tidigare. Samtidigt började färgfilmen sakta ta sig fram på biografer.

En av de filmer som har en direkt koppling till sexiga underkläder och sexuell frigörelse var Babydoll som lanserades kring 1956. Sett ur samtidens ögon var modet som kom att kallas babydoll mycket vågat och erotiskt laddat. Idag har vi betydligt mer djärva plagg i genren vi kallar sexiga underkläder, men babydoll har ännu en viktig plats i butikerna.

Babydoll är en genre som bygger på förföriska material och genomskinliga negligéer, sidenmorgonrockar, spets och skira detaljer i spets. Genomgående är babydoll oskuldsfullt men samtidigt sexigt och förföriskt. Över tid har babydoll kompletterats med modernare accessoarer som stringtrosor, handskar, nätstrumpor och sexiga skor vilket inte var fallet när filmen som bildade stilen kom ut. Det finns ett stort sortiment babydoll-inspirerade kläder för den som uppskattar detaljer och sexig oskuldsfullhet i kombinationer som hållit genom decennier. Kläder relaterade till babydoll kan inte ha för mycket spets, siden och utsmyckningar. De får gärna visa hud men inte för mycket. Babydoll kan sägas vara som en hemlig förförisk dröm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *