Glidmedel

Glidmedel är det bästa sexhjälpmedel som finns, vad gör man utan skönt glid?

Glidmedel är ett mycket populärt hjälpmedel för att minska den friktion som uppkommer vid sexuella aktiviteter och finns numer i en rad olika varianter med skilda baser, smaker och även funktioner. Rätt glidmedel som passar dina behov kan höja njutningsfaktorn flera nivåer och är nästan ett måste för den som önskar få ut maximalt av sina sexleksaker. Att hitta rätt glidmedel kan många gånger vara svårt så för att underlätta för dig att hitta det glidmedel som passar just dina speciella behov har vi här skapat en guide om just glidmedel.

Silikonbaserade Glidmedel

Den stora skillnaden mellan silikon- och vattenbaserat glidmedel är varaktigheten dvs hur länge glidet finns. De glidmedel som innehåller silikon är ofta helt doftlösa och behåller sin glidförmåga betydligt längre tid än ett vattenbaserat glidmedel då de inte avdunstar lika snabbt. De kan också med fördel användas när du duschar eller badar. En annan fördel med silikonbaserade glidmedel är att de räcker längre då de är betydligt drygare, samt att silikonet i glidmedlet inte bryts ned utan lämnar din kropp i samma form som när du förde dit det.

Silikonbaserade glidmedel passar alldeles utmärkt att användas tillsammans med kondomer som inte är silikonbaserade. Om du ammar, lider av vestibulit, vaginism eller klimakteriebesvär rekommenderar vi att du använder silikonbaserat glidmedel då dess långvariga effekt är betydligt mer skonsam mot dina slemhinnor.

Flertalet tester har gjorts just för att undersöka om silikonbaserat glidmedel kan ha någon negativ effekt på sexleksaker av silikon. Trots att testerna inte alls visar någon som helst negativ effekt på produkter som sexleksaker behövs det dock ytterligare forskning innan man helt säkert vågar att rekommendera konsumenter till detta att använda silikonbaserade glidmedel tillsammans med sexleksaker av silikon. Andra bra användningsområden för silikonbaserat glidmedel är att använda det som ”hudlotion”, vid massage istället för oljor, och även till insmörjning av dina älskade jelly-leksaker så att de inte torkar ut och spricker sönder.

Vattenbaserade Glidmedel

Vattenbaserade glidmedlet är mycket populära då de innehåller varken silikon eller olja, vilket gör detta glidmedel väldigt lätt sköljas av med lite ljummet vatten. Vattenbaserat glidmedel lämnar heller inga bestående fläckar på sängkläder eller liknande. För att längre behålla den sköna fuktigheten innehåller dessa vattenbaserade glidmedel speciella ämnen som även är mjukgörande för din hud. Dock kan detta av många upplevas att det vattenbaserade glidmedlet snabbare absorberas av huden och slemhinnorna och att de därför inte varar lika länge som silikon- och oljebaserade varianter av glidmedel. För att återfå glidförmågan kan du med fördel applicera lite mer på det önskade området eller applicera lite saliv eller vatten.

Vattenbaserade glidmedel är oftast helt transparenta samt att de är luktfria och finns i neutrala eller smaksatta varianter. För att få ut mesta möjligt av ett vattenbaserat glidmedel skall du satsa på en trögflytande variant med neutralt pH-värde och som innehåller mjukgörande medel som exempelvis karragenan. Försök gärna undvika glidmedel som innehåller latex och glycerin då dessa  kan orsaka vissa allergiska reaktioner och svampinfektioner.

Oljebaserade Glidmedel

Trots att de oljebaserade glidmedel har en oerhört bra glidförmåga finns det dock en del nackdelar med denna typ av glidmedel. Kvinnor kan riskera att drabbas av svampinfektioner eller sådana problem då de flesta oljebaserade glidmedlen innehåller ett antal ämnen som flertalet kvinnor inte tål. Dessa glidmedel får absolut inte användas tillsammans med sexhjälpmedel eller kondomer då de med störta sannoliket löser upp materialet i dessa produkter. Detsamma gäller givetvis för sexleksaker som är tillverkade av jelly, cyberskin, loveclone och även silikon. Tänk på att oljebaserade glidmedel med stor sannolikhet kan lämna permanenta fläckar på textilier som underkläder och sängkläder.

Silikonbaserat glidmedel fungerar oftast precis lika bra som de oljebaserade men utan deras stora nackdelar. Om du ändå trivs bäst med oljebaserat glidmedel rekommenderas det att använda ett glidmedel som innehåller stor del kokosfett eller kokosolja som består upp till 92% av mättat fett. Du kan även använda matoljor utan större problem men var försiktig om du är överkänslig eller allergisk och använd då helst ekologiska och kallpressade oljor. Till skillnad från de flesta andra typer av oljor orsakar kokosolja ofta inga direkta allergiska reaktioner.

Kylande Glidmedel

Kylande glidmedel kan ofta vara ett mycket bra alternativ för de som är lite känsliga på vissa erogena ställen. Dessa vattenbaserade glidmedel ger en härligt kylande och pirrande känsla på insmort område, och som med ett värmande glidmedel så höjs känslan då man rör eller blåser på det akuella hudområdet. Använd gärna tillsammans med ett värmande glidmedel  enligt kombon ovan fast omvänt för att höja njutningsnivån ett par extra snäpp.

Värmande Glidmedel

Den unika formulan i denna typ av glidmedel skapar en härlig värmande effekt på din hud. Denna känsla ökar även ofta om man rör vid eller blåser på det ställe där detta applicerats. Värmande glidmedel är vattenbaserat och fungerar oftast även alldeles utmärkt för romantisk massage. Använd gärna värmande glidmedel tillsammans med ett kylande glidmedel för att höja njutningsnivån till en helt annan nivå.

Glidmedel för Analsex

För att du skall undvika riktigt smärtsamma friktionsskador på ändtarmen vid analsex är det väldigt viktigt att använda ett riktigt bra glidmedel av hög kvalite. Analglidmedel har oftast en betydligt tjockare konsistens som är speciellt framtagen för just att analsex skall fungera utan smärta. En del analglidmedel innehåller även Benzocain som är ett bra bedövningsmedel för utvärtes bruk och som hjälper till att minska den smärta som eventuellt kan uppstå vid analsex. Använd rikligt med glidmedel (gärna ett silikonbaserat) och ta det väldigt försiktigt för skön sex.

Hybridglidmedel

Hybridglidmedel är en kombination av vatten- och silikonbaserat glidmedel. Du får silikonets långvariga fuktighet tillsammans med den riktigt enkla rengöringen av vattenbaserade glidmedlet. Var bara riktigt försiktig när du använder ett hybridglidmedel tillsammans med dina sexleksaker, speciellt om de är tillverkade i silikon eller UR3, då dessa inte alltid fungerar så bra tillsammans.

 

Söker du något av ovanstående produkter så har vi en hel avdelning med just glidmedel och sexleksaker att använda till dessa

Rabbit dildo sexleksak

Vi erbjuder underkläder av högsta kvalité till bästa priser.

Vi har valt ut våra Sexiga kläder med omsorg för att du skall kunna känna dig unik i en svid från oss.