BH Storlek

Hitta den perfekta storleken på din BH

Att hitta den perfekta BH´n kan vara lite lurigt om man inte får rätt hjälp eller information! För många kvinnor, kanske en perfekt passande bh vara en myt, en saga, något helt ouppnåelig. Men var inte rädd, Vi tagit fram till några enkla riktlinjer för att hjälpa dig i din strävan efter den perfekta behå´n.

bh siluett

Tre steg för att hitta den perfekta passformen för din bh

  1. Remmen runt kroppen ska vara fast men bekväma. När du står med sidana mot en spegel skall bandet som löper runt kroppen ska vara horisontell och inte åka upp i ryggen något alls. Om baksidan av behå´n “rider” upp på ryggen är den för stor.
  2. Banden på framsidan ska ligga plant mot din bröstkorg. Detta gäller även för BH med mjuka kupor. De undre banden skall inte gräva sig in, skava eller peta ut vid fronten.
  3. Dina bröst skall passa i kuporna och du skall ha en slät linje där tyget på toppen av kuporna slutar och möter din byst. Du bör inte ha någon ås eller utbuktning över toppen eller sidorna av kuporna, även om du bär en balconette BH eller en lägre skuren BH. Om dina bröst buktar ut ur kupan, då är kupan för liten. 


I provrummet!
När du provar en behå, är det bäst att börja med att fästa den på yttersta kroken. Detta gör att du kommer att kunna dra åt behå´n om den börjar att ge efter i ryggen när du har använt den några gånger. Kom också ihåg att justera axelremmarna så att de inte är för lösa. När du har tagit på en bh kan du behöva justera dina bröst för att se till att de passar i kuporna ordentligt. Det är en bra idé att prova en T-shirt eller topp över behån så att du kan se formen eller stilen som BH´n ger dig under dina kläder.

 

Frågor & Svar  FAQ

Mina bröst är buktar ut ur ovankant eller sidorna av kuporna och min byst ser knölig under kläderna.
Detta är ett säkert tecken på att kupstorlek du har på dig är för liten! Dina bröst ska vara helt inneslutna i kuporna. Prova minst en kupstorlek större.

Min behå kanar upp på min rygg eller den flyttar runt när jag rör på mig.
Bortsett från att försöka pressa in brösten i för små kup storlekar, är det vanligaste misstaget vi gör att använda för stora storlekar. Bandet runt din kropp måste passa väl och det kommer bara ändra / flytta om den är för stor. Om detta händer måste du prova en mindre storlek. Men kom ihåg en mindre storlek kommer också att bli mindre i kupan (dvs. en 75B är mindre i ryggen och kupan än en 80B). Till exempel, om du hittar en 80B som passar bra i kupan, men var för stor runt ryggen, skulle du behöva prova en 75C.

Byglarna sticker ut längst fram eller gräver sig in under mina armar.
När byglarna sticker ut eller gräver sig in så här, är det ofta på grund av att kupstorlek är för liten och brösten tvingar bh bort från kroppen. Prova en kupa storlek större så att byglarna ligger plant mot kroppen och helt intill dina bröst.

Axelbanden pressar sig in i mina axlar och ger mig röda märken.
Det viktigaste stödet från en behå ska komma från bandet runt ryggen och inte axelbanden. Om dina axelband gräver sig in, är det förmodligen för att du bär en alltför stor storlek så du måste minska en bh storlek. Alternativt kan du bara behöva lossa på axelbanden.

Kuporna är skrynkliga, särskilt på topp och sidor.
Detta är vanligtvis ett tecken på att kupstorleken är för stor så du kanske skall prova en kup storlek mindre. Men om det bara är skrynkligt på toppen av kupan, skulle detta kunna vara en indikation på att kupan är för liten, eftersom brösten inte passar in i kuporna på rätt sätt - i detta fall, prova en kup storlek större. Prova en kupa upp och sedan en kupa ned för att avgöra vilken kup storlek som löser problemet.


PANIK! Vad har HON för kup storlek?

Ta det lugnt vi hjälper dig!

1. Detektivarbete – Titta i bland hennes underkläder och försök hitta en bh som du vet att hon använder, bh´n är oftast märkt med storleken!

2. Fråga hennes bästa vänninna - Detta brukar ofta vänninnor veta om varandra om hon inte vet finner hos säkerligen ett sätt att ta reda på detta åt dig.

3. Fråga henne – Gör detta i god tid innan du tänkt att shoppa något åt henne, när du ändå är i gång passa på att be om alla storlekar såsom byxstorlek tröjor trosor bh skostorlek och när du ändå är igång så be om ringstorleken!

4. Frukttest – Om du inte har lyckats med att ta reda på hennes bh storlek så återstår endast frukttestet som en sista utväg för att på ett ungefär lista ut vilken storlek hon har! Se bild nedan.


Frukttest för att hitta rätt bh storlek

Vi erbjuder underkläder av högsta kvalité till bästa priser.

Vi har valt ut våra Sexiga kläder med omsorg för att du skall kunna känna dig unik i en svid från oss.